A szír állami média szerint izraeli légicsapás érte Szíria két legfontosabb repterét

2023. október 13. – 22:07

Másolás

Vágólapra másolva

A szíriai állami média szerint az izraeli erők rakétái csapódtak be az ország két legfontosabb nemzetközi repülőterére, így azok most használhatatlanok – írja a BBC.

Az állami média szerint a damaszkuszi és az aleppói repülőtér kifutópályái is megsérültek, most máshová irányítják a forgalmat.

Jeruzsálem nem kommentálta az állítólagos légicsapást. Izrael korábban is támadta már a háború sújtotta Szíriát – főleg Iránhoz kapcsolaható objektumokat vettek célba.

A két repülőtér nemcsak a polgári légi közlekedést kezeli, hanem katonai bázisoknak is otthont ad. Ezek a bázisok állítólag tranzitpontjai a Hezbollahnak libanoni és iráni kötődésű terrorcsoportnak, ami most fenyegeti Izraelt.

A légicsapásnak köze lehet ahhoz is, hogy Irán külügyminisztere azt tervezte, hogy iraki és libanoni látogatása után pénteken Szíriába repül. A körút célja a Hamászt pártolók összegyűjtése lehet.

Az oroszok – akik szövetségesei Bassár el-Aszad szíriai elnöknek – elítélték a Szíriát ért izraeli rakétacsapást. „Az ilyen erőteljes akciók rendkívül veszélyes következményekkel járnak, mivel fegyveres eszkalációt válthatnak ki az egész térségben” – írták a közleményben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!