Boltot és kávézót ért találat Harkiv térségében, legalább 49-en meghaltak, köztük egy gyerek is

2023. október 5. – 15:19

Másolás

Vágólapra másolva

Legalább 49 ember meghalt, miután orosz rakéta csapódott be egy boltba Ukrajnában – közölte csütörtökön Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Telegram üzenetküldő alkalmazáson. Tájékoztatása szerint az északkeleti Harkiv régióban egy falut ért támadás.

Az eddigi adatok szerint október 5-én, helyi idő szerint 13 óra 25 perckor történt a támadás Grozában, a találat egy boltot és egy kávézót érhetett.

A Suspilne ukrán lap azt írja, hogy az áldozatok száma már 49-re emelkedett, egy hatéves kisgyerek holttestét is megtalálták a romok között. A támadásban hét ember megsérült, köztük egy fiatal lány is. Jelenleg is folynak a mentési munkálatok. Eddig 29 halottat azonosítottak.

A kávézóban éppen egy megemlékezést tartottak, körülbelül hatvan ember tartózkodott a becsapódás közelében. A faluban 330-an élnek.

Harkiv a konfliktus során komoly orosz támadásokat szenvedett el, mivel Moszkva megpróbálja visszaszerezni az Ukrajna által tavaly egy meglepetésszerű ellentámadás során felszabadított területeket.

A grozai az egyik leghalálosabb civilek elleni rakétatámadás az invázió kezdete óta, csak egy mariupoli színház elleni, és a kramatorszki vasútállomás elleni támadás követelt több áldozatot. Mariupolban 2022 márciusában ért orosz csapás egy színházat, amit menedékként használtak a helyiek. A támadásban egyes feltételezések szerint akár hatszázan is meghalhattak. A kramatorszki vasútállomást tavaly áprilisban érte csapás, ötvenketten haltak meg.

(Sky News)

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!