Trump arról beszélt, inkább áramütés végezzen vele, mint cápatámadás

2023. október 2. – 19:05

Másolás

Vágólapra másolva

A büntetőjogi vádak elé néző, közben elnökválasztási újraindulásra készülő Donald Trump vasárnap egy iowai kampánygyűlésen azt mondta, szívesebben halna meg áramütés által, mint hogy egy cápa megegye, ha valaha is egy gyorsan süllyedő, elektromos meghajtású hajón találná magát.

A Guardian cikke szerint a most 77 éves volt amerikai elnök ezekre az Ottuma településen tartott beszédében tért ki. Elektromos meghajtású csónakok akkumulátorairól beszélt, miközben elmesélt egy beszélgetést, amelyet állítólag egy dél-karolinai csónakgyártóval folytatott.

„Ha én ülök, és az a csónak elsüllyed, én pedig az akkumulátor tetején ülök, és a víz elkezd beáramlani, aggódni kezdek, de aztán 10 méterre balra nézek, és ott van egy cápa, szóval választhatok az áramütés és a cápa között. Tudják, mit választok? Az áramütést” – mondta Trump. „Minden egyes alkalommal az áramütést választom, egyetértünk?”

Trump korábban többször beszélt arról, hogy nem nagy rajongója a cápáknak. Közben hétfőn egy New York-i állami bíróságon elkezdődött Trump egy újabb bírósági pere, amiben a családi cégével kapcsolatos pénzügyi csalással vádolják. De emellett további jó pár ügyben folyik ellene bírósági eljárás.

Ami a 2024-es republikánus elnökjelöltségért folyó versenyt illeti, a vádemelések nem rontották Trump esélyeit, sőt. Az exelnöknek a felmérésekben óriási előnye van republikánus kihívóival szemben. Az amerikai törvények ráadásul azt sem tiltják, hogy elítélt emberek elinduljanak az elnökválasztáson, így Trump akár a börtönből is indulhatna majd.

A vádemelések azonban így is megnehezíthetik Trump dolgát, mivel várhatóan mind a négy pere párhuzamosan fut majd jövő tavasszal, Trumpnak a republikánus előválasztás kellős közepén kell majd bíróságra járnia kampányolás helyett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!