Ukrán rakétatámadás érte az orosz Fekete-tengeri Flotta főhadiszállását

2023. szeptember 22. – 13:11

Másolás

Vágólapra másolva

Rakétátámadás érte az orosz Fekete-tengeri Flotta főhadiszállását a krími Szevasztopol kikötőjében – erősítette meg a város Moszkva által beiktatott kormányzója.

A főhadiszállás Szevasztopol történelmi központjában található, számos polgári létesítmény közelében. Mihail Razvozsajev a Telegramon azt írta, egy rakéta törmelékei a szevasztopoli orosz Lunacsarszkij Színház közelében csapódtak be. A mentőcsapatok és tűzoltók a helyszínen vannak, egyelőre nincs információ áldozatokról és sérültekről. Az ukrán állami hírszolgáltató, a Suspilne a Telegramon közzétett egy felvételt, amin a főhadiszállás füstölgő épülete látható.

A kormányzó arra is felhívta a helyiek figyelmét, hogy további támadásokra kell számítani, és arra figyelmeztette őket, hogy kerüljék el a városközpontot, a haditengerészet parancsnoksága közelében tartózkodók pedig menjenek biztonságos helyre.

Ukrajna az elmúlt hetekben többször is támadta a krími kikötővárost. Szeptember 13-án a kora reggeli órákban több rakéta csapódott be a szevasztopoli haditengerészeti bázison található Szevmorzavod hajógyárba. A támadás során a Minszk elnevezésű partraszálló hajót és a Rosztov-na-Donu tengeralattjárót találat érte, miközben a szárazdokkokban karbantartáson voltak. Öt nappal később erőteljes robbanások hallatszottak az oroszok által megszállt Szevasztopolban, a helyi hatóságok lezárták a krími hídhoz vezető utat is. Az oroszok akkor drónokat lőttek le a Krím felett.

(Sky News, TASZSZ)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!