Az ukránok „nagyobb lyukat” szerettek volna lőni az orosz fekete-tengeri flotta főhadiszállására

2023. szeptember 22. – 17:31

Másolás

Vágólapra másolva

Péntek délután az ukrán légierő hivatalosan is elismerte, hogy ők felelősek az orosz fekete-tengeri flotta szevasztopoli főhadiszállására mért rakétacsapásért. A Kyiv Post szerint a pénteki támadás után a légierő szóvivője, Jurij Ignat később arról beszélt: azt remélte, hogy ennél nagyobb lyukat sikerül csinálni a flotta főhadiszállásán.

„Őszintén szólva nagyobb lyukat szerettem volna”

– mondta Ignat az ukrán televízióban. Hozzátette: bár elégedett a csapás eredményével, remélte, hogy a hatás drámaibb lesz.

A támadásban az Egyesült Királyság és Franciaország által szállított Storm Shadow és Scalp cirkálórakétákat használták. Erre utalva Ignat arról is beszélt, hogy ennél jobb reklámja nem is lehetne a fegyvereknek. „Az orosz légvédelem valamiért nem tud megbirkózni vele, immár sokadik alkalommal. Folytatjuk” – mondta.

Ignat szerint a támadást „a Krímben élő orosz lakosság” segítségével hajtották végre, akik információkkal látták el őket. „Ez nem csak a Fekete-tengeri Flotta haditengerészeti erőinek szívére mért csapás, ez csapás Putyin diktatúrájára. Ezt mindenki látni fogja. Ezt nem lehet eltitkolni” – mondta.

(Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!