Zelenszkij szenvedélyes beszédben mondott köszönetet Kanadának az eddigi támogatásáért

2023. szeptember 22. – 21:50

Másolás

Vágólapra másolva

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteken Kanadában tett látogatást, ahol ékesszólóan megköszönte a kanadai parlamentnek, hogy az ország támogatta Ukrajnát az oroszok elleni védekezésben.

„Moszkva most is, mint mindig, arra törekszik, hogy ellenőrzése alá vonja Ukrajnát, és ehhez minden rendelkezésre álló eszközt felhasznál, beleértve a népirtást is” – kezdte Zelenszkij. A továbbiakban üdvözölte Kanada Ukrajnának a konfliktus során nyújtott támogatását:

„Az önök országának egyik legmegdöbbentőbb tulajdonsága, hogy Kanada számára az igazságosság nem üres szó. Önök mindig a történelem fényes oldalán állnak... Nincs kétségem afelől, hogy a szabadság és az igazságosság oldalát választják”

– tette hozzá.

Zelenszkij emellett megköszönte, hogy Kanada aktívan támogatta az Oroszország elleni szankciókat, és azért is kifejezte háláját, hogy az ország a NATO-t is segítette.

Justin Trudeau miniszterelnök kötelezettséget vállalt az F16-os pilóták kiképzésére, valamint további folyamatos támogatást nyújt Ukrajnának, beleértve 50 páncélozott járműre szánt pénzt. Trudeau azt is elmondta a kanadai parlamentben, hogy Kanada a következő három évben további 650 millió kanadai dollár (kb. 176 milliárd forint) katonai támogatást nyújt Ukrajnának.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!