Az ukrán hadsereg szerint elfoglaltak egy Bahmuttól délre fekvő falut

2023. szeptember 15. – 08:47

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrán hadsereg pénteken hajnalban közölte, hogy csapatai elfoglaltak egy falut Bahmut közelében. A keleti város májusban orosz kézre került, miután több hónapig ostromolták.

Az ukránok beszámolójukban azt állítják, hogy az orosz fél jelentős veszteségeket és felszerelésveszteséget szenvedett, míg az ukrán csapatoknak sikerült bebiztosítaniuk néhány területet.

„A műveletek során elfoglaltuk a Donyecki területen található Andrijivkát”

– közölte a vezérkar. Andrijivka falu Bahmuttól délre fekszik, emellett a vezérkar „részleges sikerről” számolt be a Bahmuttól szintén délre fekvő Kliscsijivka falu közelében is. Hanna Maliar ukrán védelmi miniszterhelyettes csütörtökön először arról számolt be, hogy Andrijivka ukrán ellenőrzés alá került, de később azt mondta, hogy ez pontatlan, mivel a falu körül még mindig folynak a harcok.

A három hónapja tartó ellentámadásban Ukrajna lassú, folyamatos előrehaladásról számolt be a megerősödött orosz állások ellen. Volodimir Zelenszkij elnök és más tisztviselők elutasították a nyugati kritikusokat, akik szerint az offenzíva túl lassú, és stratégiai hibák akadályozzák.

(Reuters)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!