Bencsik János még mindig vár a kanadai vízumra

2023. szeptember 14. – 08:00

Másolás

Vágólapra másolva

Kanada továbbra sem ad vízumot a leendő torontói magyar főkonzulnak, az exjobbikos Bencsik Jánosnak, tudta meg a Hvg.hu. Arra a kérdésre, hogy ezek után is érdemes-e kitartani Bencsik személye mellett, nem akar-e a magyar külügy inkább mást küldeni helyette, a tárca azt válaszolta: „a cél változatlan.” Bencsik János kinevezéséről szintén a Hvg.hu számolt be még tavaly decemberben, vagyis az ügy lassan tíz hónapja húzódik.

Bencsik János – Fotó: Kovács Tamás / MTI
Bencsik János – Fotó: Kovács Tamás / MTI

Közben kiderült, hogy a szintén exjobbikos Volner János mégsem lesz külgazdasági attasé, inkább csatasorba áll a huxit ügyéért, vagyis azért, hogy Magyarország lépjen ki az Európai Unióból.

2022 decemberében derült ki, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter felkérte Volner Jánost külgazdasági attasénak. A Hvg.hu később kiderítette, hogy a diplomával vagy nyelvvizsgával nem rendelkező Volner tulajdonképpen egyetlen feltételnek sem felel meg ahhoz, hogy diplomata legyen. A minisztérium állítólag felmentést adott volna Volnernek, de ő ezek szerint így sem vállalja az „álomállást”.

Az Orbán Viktor által csak a „Jobbik utolsó mohikánjaként” emlegetett egykori jobbikos politikus karrierjével bővebben is foglalkoztunk, a róla szóló portrécikkünket itt lehet elolvasni.

Szerdai hír, hogy megtagadták az amerikai vízumot Szöllősi Györgytől, a Nemzeti Sport főszerkesztőjétől. Posztjában úgy fogalmazott: „Nem a személyes sérelem fáj – bár eléggé mellbevágó, hogy persona non grata lettem az USA-ban, és fontos lett volna a találkozás az amerikai magyar barátokkal, sporttársakkal –, hanem az a megaláztatás, amely így a hazámat és a nemkívánatosnak minősített sajtót, a média képviselőjét és a sportújságíró-családot éri a szólásszabadság valamikori fellegvárának és élharcosának számító Egyesült Államok részéről.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!