Lemondott az ukrán védelmi miniszter

2023. szeptember 4. – 09:35

Másolás

Vágólapra másolva

Hivatalosan is benyújtotta lemondását Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter, akinek távozását előzőleg Zelenszkij elnök kezdeményezte, írja a miniszter a Twitteren megjelent posztjára hivatkozva a Sky News.

Reznyikov posztjában úgy fogalmaz, megtiszteltetés volt az utóbbi huszonkét hónapban, az ország történetének legkeményebb időszakában az ukrán népet szolgálni.

Mint korábban a Telexen is olvashatták, az ukrán elnök azzal indokolta a minisztercserét, hogy új megközelítésekre és a párbeszéd új formáira van szükség a tárcától a hadsereg és a szélesebb társadalom irányába is. Az új védelmi miniszter Rusztem Umerov lesz, és szakértők szerint a miniszterváltás hátterében a védelmi minisztériumot ért korrupciós vádak is állhatnak, amelyeket Reznyikov alaptalannak nevezett.

Reznyikov nem válaszolt a jövőjével kapcsolatban a Kyiv Post által feltett kérdésre, amely szerint hamarosan ő lehet Ukrajna nagykövete az Egyesült Királyságban, ugyanakkor az interjúban elmondta, hogy számos projektet tervez a védelmi erők támogatására, de civilként.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!