Putyin napjai „nagyon is meg vannak számlálva” a brit parlamenti védelmi bizottság elnöke szerint

2023. augusztus 25. – 12:32

Másolás

Vágólapra másolva

Vlagyimir Putyin orosz elnök napjai „nagyon is meg vannak számlálva” – mondta a brit parlamenti védelmi bizottság elnöke a Sky Newsnak. Tobias Ellwood nem ért egyet azokkal az elemzőkkel, akik szerint Jevgenyij Prigozsin „nyilvánvaló halálával” Putyin „elsődleges fenyegetettsége kikerült a képből”, és az orosz elnök megerősödve léphet elő.

„Amilyen mértékben most Putyin kiiktatja a más véleményen lévőket, azt mutatja, hogy a Kreml belső köre iránti bizalom megszűnt” – mondta Ellwood, aki szerint az orosz elnök most inkább félelemmel irányít. A brit képviselő szerint az orosz elit és az oligarchák már nem tekintik „státuszuk garanciájának” az orosz elnököt. „Lehet, hogy Prigozsin halott, de a kár megtörtént, mert ő leplezte le, hogy Putyin ukrajnai inváziója valójában milyen rosszul sikerült” – mondta Ellwood.

Az orosz légügyi hatóság szerint Jevgenyij Prigozsin, a Wagner magánhadsereg vezére is azon a magángépen utazott, ami szerdán lezuhant Oroszországban, a történteket Rácz András Oroszország-szakértővel, a Corvinus Egyetem oktatójával ebben a cikkben elemeztük.

(SkyNews)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!