Hatalmas ovációval fogadták Zelenszkijt Kárpátalján, a Telex is ott volt, amikor megérkezett Beregszászra

2023. augusztus 2. – 22:24

Hatalmas ovációval fogadták Zelenszkijt Kárpátalján, a Telex is ott volt, amikor megérkezett Beregszászra
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Beregszászon 2023. augusztus 2-án – Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Váratlan látogatást tett szerdán Kárpátalján Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki Ungváron és Beregszászon is megfordult. Zelenszkij érkezését biztonsági okokból csak néhány órával korábban jelentették be, de így is sokan összegyűltek az utcákon, hogy köszöntsék az ukrán elnököt.

A Telex tudósítói is a helyszínen voltak, amikor Zelenszkij megérkezett Beregszászra, ahol a magyar közösség képviselőivel, Babják Zoltán polgármesterrel és katonai vezetőkkel találkozott. A találkozón ott volt Ukrajna leendő magyarországi nagykövete, Sándor Fegyir is, akinek a befogadó nyilatkozatát március óta nem írta alá Novák Katalin köztársasági elnök, így még nem foglalhatja el nagyköveti posztját Budapesten.

Az ukrán elnök később egy videóüzenetben beszámolt a kárpátaljai útjáról. „Hosszú és mozgalmas nap volt. Koordinációs ülést tartottunk Kárpátalja biztonsági és szociális helyzetéről. (…) Kárpátalja a gazdasági és társadalmi növekedés egyik motorja lesz. Köszönöm minden kárpátaljainak, aki Ukrajna javáért dolgozik, és segít közelebb hozni a győzelmünket!” – mondta Zelenszkij.

Nyilas Gergely és Huszti István, a Telex riporterei ismét Ukrajnában vannak, és különböző helyszínekről tudósítanak az elkövetkező hetekben.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!