Nyolc hónap után visszakapta Twitter-fiókját Kanye West

2023. július 30. – 07:52

Másolás

Vágólapra másolva

Kanye West nyolc hónap után visszakapta Twitter-fiókját, amit azután függesztettek fel tavaly decemberben, hogy Dávid-csillaggal kombinált szvasztikát ábrázoló képet jelenített meg az oldalon, írja a BBC. Elon Musk akkor azt mondta, a rapper megsértette a most már csak X néven futó közösségi platform irányelvét, ami tiltja az olyan tartalmakat, amelyek célja az erőszakra való felbujtás.

Kanye Westnek, azaz Yenek, egy sor bizarr megnyilvánulása volt az elmúlt időben. Ezek közül az egyik legsokkolóbb az volt, mikor egy egész arcát elfedő maszkban és egy Bibliával a kezében ült be a jobboldali konteós influenszer, Alex Jones stúdiójába, ahol arról beszélt, hogy sokra tartja Hitlert, és ugyanannyira szereti a nácikat, mint a zsidókat.

Rasszista és antiszemita kirohanásai miatt már több nagy márka, így az Adidas és a Balenciaga is felmondta a Westtel kötött szerződéseit. Miután nem volt hajlandó elnézést kérni az antiszemita szövegei miatt, otthagyta Westet Camille Vasquez ügyvéd is, aki Johnny Depp védőjeként vált világhírűvé. Itt írtunk részletesen arról, hogyan írja ki magát Kanye West a szórakoztatóiparból.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!