A Titan-katasztrófáról elhíresült milliárdos benépesítené a Vénusz környékét

2023. július 29. – 11:05

Másolás

Vágólapra másolva

Guillermo Söhnlein, az OceanGate társalapítója 2050-re ezer embert telepítene a Vénuszra – írja az Insider. Az OceanGate üzemeltette a Titan tengeralattjárót, ami júniusban öt fővel a fedélzetén roppant össze merülés közben.

A tragédia a jelek szerint nem tántorította el a merész tervektől a cégvezetőt, Söhnleinnek meggyőződése, hogy nem megvalósíthatatlan projekt a nem túl barátságos bolygóként ismert Vénusz benépesítése.

A Vénusz a Naprendszer legmelegebb bolygója. A légköre tele van szén-dioxiddal, a felszíni hőmérséklete az ólmot is megolvasztaná, és a felhőiből kénsav esik. A légköri nyomás pedig több mint 90-szerese a Földének. Röviden: nem alkalmas az életre. Söhnlein szerint viszont ez sem akadály, a víziója szerint az 1000 fős kolónia a Vénusz felszínétől nagyjából 50 kilométerre, a légkör egy olyan részében verhetne tanyát, ahol alacsonyabb a hőmérséklet, és kisebb a nyomás. Szerinte ha az űrállomást meg tudnák úgy építeni, hogy az ellenálljon a kénsavfelhőknek, könnyedén elszállásolhatna több ezer embert.

Söhnlein nem akkor kezdte el szövögetni az univerzumhódító terveit, amikor a Titan-katasztrófa után úgy döntött az OceanGate, hogy több túrát nem szervez a Titanic roncsaihoz. Saját bevallása szerint már 11 éves korában eldöntötte, hogy embereket fog eljuttatni más bolygókra.

„Azt hiszem, 11 éves korom óta hajt a vágy, hogy segítsek abban, hogy az emberiség több bolygón élő faj legyen. Visszatérő álmom volt, hogy én leszek az első marsi kolónia parancsnoka” – fogalmazott.

Söhnlein szerint ő és Stockton Rush (az OceanGate vezérigazgatója, aki szintén odaveszett a júniusi balesetben) is úgy gondoltak a Titan tengeralattjáróra, mint űrhajó-prototípusra, és a tengeralattjáró építése során szerzett tapasztalataikat akarták felhasználni az űrhajótervezés során. Az nem világos, pontosan hogyan akarja elérni, hogy 2050-re a Vénuszhoz utaztasson embereket, arról ugyanis egyelőre nem nyilatkozott bővebben, hogy hogyan áll az űrhajó tervezésével.

A Titanic közelében eltűnt tengeralattjáróról, annak utasairól és a mentőakcióról ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!