Nyoma veszett egy tengeralattjárónak, ami turistákat vitt a Titanic roncsához

2023. június 19. – 16:41

Másolás

Vágólapra másolva

A bostoni parti őrség tájékoztatta a BBC-t, hogy keresnek egy mini tengeralattjárót, amivel turistákat szoktak szállítani a Titanic roncsaihoz. A járműnek merülés közben veszett nyoma az Atlanti-óceánon. Arról egyelőre nincs információ, hogy utazott-e valaki a tengeralattjáróban, és ha igen, akkor pontosan hányan.

Ilyen járművek viszonylag gyakran járnak le a Titanic roncsához, olyan turistákat visznek, akik meg tudják fizetni a privát utat a világ talán leghíresebb roncsához.

A The Guardian szerint az OceanGate Expeditions cég tengeralattjárójáról van szó, az ötfős járműre egy főnek 125 ezer dollárba kerül a jegy. A cég honlapja szerint az Oceangate nyolc napos, hét éjszakás expedíciót tervezett a roncshoz június 12-20 közöttre. A tervek szerint legfeljebb hat látogató indulhatott volna el Kanadából a hajóhoz.

A Titanic 3800 méter mélyen fekszik az Atlanti-óceán mélyén, nagyjából 600 kilométerre található a kanadai Newfoundland városától. Az utasszállító, amely korának legnagyobb hajója volt, első útja során süllyedt el, amikor 1912-ben Southamptonból New Yorkba tartott. Végül jéghegynek ütközött, és elsüllyedt. A fedélzeten lévő 2200 utas és legénység közül több mint 1500-an haltak meg a balesetben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!