Váratlanul meghalt a belarusz közlekedési és hírközlési miniszter

2023. július 5. – 15:34

Másolás

Vágólapra másolva

Váratlanul, 47 éves korában meghalt Alekszej Avramenko, Belarusz közlekedési és hírközlési minisztere – közölte szerdán a BelTA belarusz állami hírügynökség.

Avramenko 1977-ben született Minszkben, 1999-ben végzett a Belarusz Állami Politechnikai Akadémián, 2010-ben pedig kitüntetéssel diplomázott az Alekszandr Lukasenko belarusz elnök vezetése alatt álló Közigazgatási Akadémián.

2006 óta különböző pozíciókat töltött be a Távközlési Minisztériumban, az éva során fokozatosan lépkedett felfelé a minisztériumi ranglétrán. 2013. július 25. óta közlekedési és hírközlési miniszterhelyettes volt. Lukasenko 2019. január 15-én nevezte ki közlekedési és hírközlési miniszterré.

Avramenko halálának okáról és körülményeiről semmit sem közöltek.

Rövid időn belül már a második belarusz kormánytag hunyt el váratlanul. Tavaly novemberben Vlagyimir Makej külügyminiszter halt meg hirtelen. Makej 2012 óta volt Belarusz külügyminisztere, a halála előtt négy nappal még Örményországban tett hivatalos látogatást, utána pedig Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel találkozott.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!