Mike Pence és Greta Thunberg is járt Zelenszkijnél csütörtökön

2023. június 29. – 20:52

Másolás

Vágólapra másolva

Mike Pence, Donald Trump korábbi alelnöke – aki bejelentette, hogy 2024-ben elindul az amerikai elnökválasztáson –, Kijevbe utazott, ahol Zelenszkij ukrán elnökkel is találkozott. Pence ezzel az első republikánus elnökjelölt, aki Ukrajnában járt. A volt alelnök arról beszélt, hogy magánemberként érkezett az országba, hogy személyesen láthassa az ukrán katonák hősiességét.

Pence azt mondta, hogy látogatása megerősítette abban, hogy továbbra is erős amerikai támogatást kérjen az ukránoknak az amerikai törvényhozástól.

Zelenszkij tanácsadója, Mihajlo Podoljak arról beszélt, hogy Pence tökéletesen megérti, hogy miről szól ez a háború, és azzal is tisztában van, hogy milyen Oroszország.

Zelenszkijnek volt egy másik látogatója is csütörtökön: Kijevben járt a fiatal környezetvédelmi aktivista, Greta Thunberg. A svéd aktivista a háború természeti következményeivel foglalkozó nemzetközi munkacsoporttal látogatta meg az ukrán elnököt. Zelenszkij többek közt a Nova Kahovka-i gát felrobbantásáról beszélt Thunberggel, ami jelentős áradásokat okozott egész Herszon régióban.

A háború természeti következményeivel foglalkozó nemzetközi munkacsoport és Zelenszkij – Fotó: Ukrainian Presidential Press Service/Handout via Reuters
A háború természeti következményeivel foglalkozó nemzetközi munkacsoport és Zelenszkij – Fotó: Ukrainian Presidential Press Service/Handout via Reuters

(Sky News)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!