Brit hírszerzés: Létfontosságú orosz katonai útvonalat rongált meg az ukrán hadsereg múlt héten Krím és Herszon között

2023. június 28. – 11:27

Másolás

Vágólapra másolva

A brit védelmi minisztérium szerdai hírszerzési jelentésében azt írja, Ukrajna az orosz hadsereg egyik fontos logisztikai útvonalát rongálta meg Krím és Herszon régió között.

Az ukrán erők június 22-én reggel mértek csapást a Krím félszigetet a részben orosz megszállás alatti Herszon régióval összekötő Csonhar hídra. Herszon régió Moszkva által beiktatott kormányzója június 23-án jelentette be, hogy a híd súlyosan megrongálódott és használhatatlan lett. Az orosz fennhatóság alatt álló hidat 20 napra lezárták a forgalom elől.

A brit hírszerzés most azt írja, az útvonal ideiglenes lezárása miatt a létfontosságú orosz logisztikai konvojoknak legalább 50 százalékkal hosszabb időbe telt, amíg alternatív útvonalakon keresztül eljutottak a frontra.

Az orosz hatóságok a támadás után alig 24 órával már fel is húztak egy ideiglenes átkelőt a híd rendbehozatalának idejére. Valószínűsíthető, hogy ezt csak a katonai forgalom használhatja. A brit hírszerzés szerint az, hogy a hatóságok ilyen sebességgel gondoskodtak az alternatív átkelő felépítéséről, jelezheti, hogy az útvonal létfontosságú az orosz katonai utánpótlás számára.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!