Zelenszkij: Oroszország terrortámadást készít elő a zaporizzsjai atomerőmű ellen

2023. június 22. – 12:32

Másolás

Vágólapra másolva

Oroszország egy terrortámadást fontolgat a zaporizzsjai atomerőmű ellen – erről beszélt csütörtök délelőtti bejelentkezésében Volodimir Zelenszkij. Az ukrán elnök Twitter-videója szerint „mindent előkészítettek” egy sugárszivárgással járó támadásra, legalábbis szerinte erről szerzett információt az ukrán hírszerzés és a biztonsági szolgálatok.

„Minden rendelkezésre álló információt megosztunk a partnereinkkel – mindenkivel a világon, minden bizonyítékot. Minden országnak és mindenkinek tudnia kell erről, a nemzetközi szervezeteknek is. Mindenkinek”

– mondta Zelenszkij a videóban. „Soha, sehol nem lenne szabad megtörténnie egy terrortámadásnak egy atomerőmű ellen. Most nem történhet meg az, ami Kahovkánál” – tette hozzá az ukrán elnök, utalva a Nova Kahovka mellett fekvő Dnyeper-gát felrobbanására, amit a Telex által megkérdezett szakértők szerint Oroszország robbantott fel.

Zelenszkij szerint az ukrán szolgálatok bizonyítékokat szereztek arra vonatkozóan is, hogy az oroszok valóban előre eltervezték a kahovkai erőmű gátjának felrobbantását.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!