Prigozsin F–35-ösöket és amerikai gránátvetőket kért a Politico újságírójától

2023. június 19. – 10:41

Másolás

Vágólapra másolva

Vicces kedvében volt Jevgyenyij Prigozsin, az orosz Wagner-csoport alapítója, amikor a Politico megkeresésére egy szarkasztikus hangüzenettel válaszolt. Ebben a zsoldoscsoport alapítója amerikai gyártmányú mesterlövészpuskák, géppuskák és gránátvetők beszerzéséhez kért segítséget a Politico újságírójától, Douglas Busvine-tól. Sőt, még Lockheed Martin F–35-ös vadászbombázókat is kért a Politicotól a Wagner számára.

„Arra kérem, hogy beszéljen a kapcsolataival, hogy megszerezhessük ezeket az ellátmányokat. És van még egy kérésem önökhöz: szóval az F-35-ösök. Ha lehetséges, ahogy korábban megbeszéltük, hogy Új-Zélandon keresztül vásároljuk fel az ellátást. Lehet, hogy Hawaiin kell majd tankolniuk, de nem igazán látok problémát” – mondta Prigozsin a felvételen.

Ezután a hírhedt orosz fegyverkeserkedőről, Viktor Butról kezdett beszélni, akit tavaly Brittney Greiner olimpiai bajnok kosárlabdázóért cserébe adtak ki az amerikaiak az oroszoknak. „Biztos vagyok benne, hogy jól ismeri Viktor Butot. Már beszéltem vele, készen áll arra, hogy minden szállítást lebonyolítson. De feltételezzük, hogy az Egyesült Államok részéről ön is részt vesz ebben a párbeszédben. Szóval, kezet rázok önnel, hatalmas köszönet a kérdésekért, és remélem, válaszol nekem. Nyilvánvalóan, az F-35-ösök szállításaival kapcsolatban privát üzenetben válaszolja” – mondta szórakozottan Prigozsin, majd búcsúzóul hozzátette: „Douglas, haver, teljesen elfelejtettem! Ha az üzlet létrejön, neked ajándékozom az Orsis puskám.”

A Politico egy olyan vizsgálat részeként kereste meg a zsoldosvezért, amely bizonyítékot talált arra, hogy az orosz Orsis T–5000-es puska gyártója egy amerikai cégtől szerzett be lőszereket.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!