Prigozsin: Nem biztos, hogy a Wagner-csoport Ukrajnában marad

2023. június 13. – 15:52

Másolás

Vágólapra másolva

Nem biztos, hogy a Wagner-csoport Ukrajnában marad – állítja az orosz zsoldoscsoport alapítója, Jevgenyij Prigozsin. „Nem vagyok benne biztos, hogy Ukrajnában fogunk dolgozni” – mondta a zsoldosvezér, akinek a csapatai nemrég foglalták el Bahmut városát a háború leghosszabb és legvéresebb csatája után.

Prigozsin beszélt az ukrán ellentámadásról is, azt mondta: „Minden offenzívát és annak eredményeit azután kell értékelni, hogy az ellenség támadási potenciálja kimerült. Amennyire én tudom, Ukrajna támadó potenciálja messze nem merült ki. Másfél-két hónap múlva derül ki, hogy elértek-e eredményt vagy sem.”

Prigozsin az elmúlt hetekben egy sor, trágársággal teli videóban azzal vádolta az orosz katonai vezetőket, hogy elszúrták az ukrajnai inváziót. Sőt, azt is kijelentette, hogy zsoldosserege semmilyen szerződsét nem fog kötni az orosz védelmi minisztériummal. Ez azután történt, hogy Szergej Sojgu védelmi miniszter elrendelte: minden önkéntes alakulatnak szerződést kell kötnie a minisztériummal, ami szerintük növeli az orosz hadsereg hatékonyságát.

(Sky News)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!