Kim Dzsongun Putyinnak szurkol, erősen fogva a kezét

2023. június 12. – 09:29

Másolás

Vágólapra másolva

„Az igazság biztosan győzedelmeskedik, és az orosz nép újabb diadallal gazdagíthatja győzelmei történetét” – idézte az MTI az észak-koreai diktátort, aki ezekkel a szavakkal üdvözölte Vlagyimir Putyint az orosz nemzeti ünnep alkalmából.

Június 12. 1992 óta munkaszüneti nap, 1990-ben ezen a napon fogadta el az akkor még létező Szovjetunióban lévő Orosz Szovjet Szövetségi Szocialista Köztársaság az állami szuverenitásról szóló deklarációt. Az oroszok kvázi függetlenség napján nyerte meg egyébként Borisz Jelcin is az első oroszországi elnökválasztást.

Kim Dzsongun ebből az alkalomból küldött támogató üzenetet Putyinnak. Észak-Korea korábban elismerte az ukrajnai területek orosz elcsatolását is, felajánlva a zárt kommunista diktatúrában élő ország építőmunkásait is a szeparatista Donyeck és Luganszk újjáépítéséhez. Katonai segítséget kevéssé, de lőszert nyújthat az ország Moszkvának, amelytől Észak-Korea energiahordozókat, hitelt, technológiát várhat cserébe.

Az Észak-Koreát vezető kommunista dinasztia harmadik generációját képviselő Kim Dzsongun írásos üzenetében biztosította Moszkvát, hogy „erősen fogja az orosz vezető kezét, hogy meg tudják valósítani közös céljukat, és erős országot építsenek” – idézte az MTI.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!