Az átvizsgált ukrajnai óvóhelyek harmada nem volt használható állapotban

2023. június 12. – 20:09

Másolás

Vágólapra másolva

Az Ukrajna-szerte átvizsgált óvóhelyek harmada be van zárva vagy nem alkalmas használatra, jelentette az ukrán katasztrófavédelem. Június 10-ig 62 912 óvóhelyet ellenőriztek, ezek közül 9,3 százalékba nem lehetett bejutni, 23,6 százalék pedig nem volt használható állapotban.

Azt is hozzátették, hogy összességében az óvóhelyek kevesebb mint 1 százalékát nem tudták a harcok miatt ellenőrizni. Kijevben 4655 megvizsgált óvóhelyből csak 0,6 százalék volt bezárva, viszont 34,6 százalék nem volt használható állapotban.

Kijevi lakosok egy óvóhelyen egy légiriadó alatt 2023. június 1-jén – Fotó: Str / Vladimir Sindeyeve / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Kijevi lakosok egy óvóhelyen egy légiriadó alatt 2023. június 1-jén – Fotó: Str / Vladimir Sindeyeve / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Az ukrajnai óvóhelyek átvizsgálásáról azután döntött Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, hogy június elején felmerült a gyanú, hogy három kijevi lakos azért halt meg egy orosz rakétatámadásban, mert le volt zárva az óvóhely, ahova le tudtak volna menekülni. Vitalij Klicsko kijevi polgármester akkor azt mondta, hogy a városi hatóságokhoz „több mint ezer” panasz érkezett a bezárt, leromlott vagy elégtelen állapotú óvóhelyekkel kapcsolatban. (CNN)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!