Az ukránok szerint már hét falut visszafoglaltak

2023. június 12. – 22:10

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrán erők hét falut foglaltak vissza az elmúlt egy hétben, mondta a CNN szerint Hanna Maljar ukrán védelmiminiszter-helyettes hétfőn este. Azt mondta, hogy Donyecknél és Ukrajna déli részén az előrenyomulásuk egyes helyeken elérte a 6,5 km-t, és összesen 90 négyzetkilométernyi területet vontak újra ellenőrzésük alá. Maljar szerint Lobkove, Levadne, Novodarivka, Neszkucsne, Storozseve, Makarivka és Blahodatne településeket szabadították fel.

Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője közben hétfőn az MTI szerint azt mondta, hogy az elmúlt nap folyamán az orosz erők a donyecki régió déli részén három ukrán támadást vertek vissza, éjjel pedig az ukrán tartalékok állomáshelyére mértek csapást precíziós fegyverekkel. Az oroszok azt is állították, hogy ellentámadásba mentek át Neszkucsne irányában.

A CNN hozzáteszi, hogy független forrásból nem tudták ellenőrizni a hadijelentéseket. Az Institute for the Study of War (ISW) amerikai agytröszt posztolta a New York Times térképét arról, hogy milyen irányokban indulhatott meg az elmúlt héten az ukránok ellentámadása:

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!