Amit Prigozsin elutasított, más önkéntes egység elfogadta

2023. június 12. – 08:38

Másolás

Vágólapra másolva

Megkötötte az orosz védelmi minisztérium az első szerződését egy olyan önkéntesekből álló katonai egységgel, amelyik az Ukrajna ellen indított háborúban vesz részt – az orosz terminológia szerint rendkívüli katonai hadműveletben.

Az önkéntesekből álló Ahmat egységgel ellentétben a szerződés aláírását nem vállalta a Jevgenyij Prigozsin által vezetett Wagner zsoldoshadsereg. Az éttermi vállalkozásai és a Kreml étkeztetésével kapcsolatos megbízásai nyomán Putyin séfjeként elhíresült hadúr egyre gyakrabban kel ki az orosz katonai vezetés, személyesen az orosz védelmi miniszter, Szergej Sojgu ellen. Putyin iránti lojalitását ugyan mindig hangsúlyozza, ám nyilatkozatai mégis arról tanúskodnak, hogy mozgástere a Kremlben valójában nagyon korlátozott.

A szerződés révén az önkéntesek és családtagjaik egészségügyi biztosítást kapnak. A szerződés révén „nem kell bonyolult jogi utakat keresni, amelyeken keresztül segíthetünk azoknak a katonáknak, akik megsérültek vagy meghaltak, és segíthetünk családjaikon is” – mondta a Ria Novosztyinak az Ahmat egység vezetője, Apti Alaugyinov.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!