A csecsen elnök állítja, hogy parancsot kapott az erői átcsoportosítására a kelet-ukrajnai Donyeckbe

2023. május 31. – 11:56

Másolás

Vágólapra másolva

Ramzan Kadirov csecsen vezető, Vlagyimir Putyin orosz elnök szövetségese kedden egy Telegram-üzenetben közölte, hogy parancsot kapott erőinek átcsoportosítására a Moszkva által támogatott kelet-ukrajnai Donyecki Népköztársaságba (DPR).

„Barátaim! A csecsen egységek újabb parancsot kaptak erőik átcsoportosítására. A parancs szerint a csecsen egységek harcosainak aktív harci műveleteket kell kezdeniük a DPR területén, és fel kell szabadítaniuk számos települést” – írta.

Kadirov jelentése szerint a Zaporizzsja és Herszon régió közötti határ egyes szakaszain is parancsot kaptak offenzíva indítására.

Kadirov szerint a csecsen erők az orosz fegyveres erők támogatásával hajtják majd végre a műveleteket. Bár a csecsen erőkért Kadirov felel, a vezető már márciusi moszkvai látogatásán ígéretet tett Putyinnak, hogy harcosai a végsőkig támogatni fogják Oroszország ukrajnai győzelmét. A csecsen vezető katonái egyre nagyobb szerepet vállalnak az invázióban, Bahmutban is átvették a nemrég távozó Wagner-harcosok állásait.

(CNN)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!