Különleges csecsen haderő veszi át a Wagner-csoport állásait Bahmutnál

2023. május 6. – 19:39

Másolás

Vágólapra másolva

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport vezetője megerősítette, hogy kész május 10-én éjfélkor átadni a Bahmutnál lévő állásokat a Ramzan Kadirov csecsen hadúr alá tartozó Akhmat különleges erőinek – írja a Népszava a TASZSZ orosz állami hírügynökség információi alapján.

Az átadás pontos időpontjáról már zajlik az egyeztetés Prigozsin és Kadirov között. A tervek szerint a Wagner-zsoldosok abban a pillanatban adják át állásaikat az Akhmat különleges haderőnek, amikor számításaik szerint elfogy a lőszerük.

„Köszönöm Ramzan Akhmatovicsnak, hogy igent mondott felkérésünkre. Ő valószínűleg rendelkezik azokkal a képességekkel, hogy minden szükséges eszközt megszerezzen, így elfoglalhassa helyünket Bahmutban” – mondta Prigozsin, aki reméli, Kadirovnak sikerül bevennie Bahmutot.

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport vezetője nemrég közzétett egy videót, amiben a zsoldosai holttestei mellett állva üvöltözik és szitkozódik, amiért szerinte nem kapnak elég lőszert. Azt is mondta, elhagyja katonáival a hónapok óta ostromlott Bahmutot, ha nem érkezik több lőszer.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!