Belgorod kormányzója újabb támadási kísérleteket jelentett az Ukrajnával határos régióból

2023. május 24. – 10:04

Másolás

Vágólapra másolva

Vjacseszlav Gladkov, az Ukrajnával határos oroszországi Belgorod régió kormányzója szerda reggel két újabb incidensről adott jelentést a Telegramon.

A kormányzó közölte, hogy egy dróntámadás kudarcot vallott a Novaja Tavolzhanka nevű település felett, amikor a ledobott robbanószerkezet nem robbant fel. Terezovkában a lövések egy embert megsebesítettek, aki emiatt kórházba került – írta.

„Az éjszaka nem volt teljesen békés. Nagyszámú dróntámadás történt. A légvédelmi rendszerek többsége megbirkózott vele, de Belgorodban vannak károk: autók, magánházak, irodaházak” – írta. Áldozatok nincsenek.

A kormányzó arról is beszámolt, hogy a hétfői támadások miatt kilenc ember továbbra is kórházban van (hárman súlyos állapotban), a közműellátás továbbra is akadozik, és több mint 500 embernek kellett elhagynia lakóhelyét, akik a terület megtisztításáig nem térhetnek vissza az otthonaikba. Őket ideiglenes szálláshelyeken helyezték el.

Az orosz–ukrán határ orosz oldalán történt támadást egy Putyin-ellenes milícia tagjai vállalták magukra. Oroszország viszont Kijevet okolja a támadásokért. Az orosz védelmi minisztérium kedden közölte, hogy a fegyveres csoportok a határon túlra, Ukrajnába szorultak. Az oroszok azt írják, hogy több mint 70 támadót öltek meg – ezt más forrás egyelőre nem erősítette meg.

(Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!