A Donyecki Népköztársaság vezetője már át is nevezte Bahmutot

2023. május 24. – 11:36

Másolás

Vágólapra másolva

Denis Pushilin, az önhatalmúlag kikiáltott, szakadár Donyecki Népköztársaság oroszok által megbízott vezetője kedden Bahmutban járt, amiről az oroszok azt állítják, az ellenőrzésük alatt tartják.

Pushilin a Telegramon azt írta, a városra kitűzték a Donyecki Népköztársaság zászlaját, és visszakapja a szovjet nevét, a jövőben Artemovszknak fogják nevezni.

„Bahmutnak az volt a szerencsétlensége, hogy ukrán volt. Most már nem ukrán, hanem orosz. És már nem Bahmut – Artemovszk” – mondta Pushilin a Telegramra feltett videóban.

Pushilin a videóban a szinte porig rombolt város utcáin sétálva azt ígéri, újjá fogják építeni, iskolákat, lakóépületeket és munkahelyeket fognak létrehozni.

Moszkva hétvégén az állította, hogy az orosz erők több mint kilenc hónapnyi harc után teljes egészében elfoglalták a várost, de Ukrajna ezt cáfolta, azt állítva, hogy továbbra is ellenőrzése alatt tart egy területet Bahmut városának délnyugati részén.

A Telegramon közzétett üzenetben Pushilin a Wagner-csoport harcosainak is köszönetet mondott, amiért „teljesítették a legnehezebb harci küldetést a kijelölt területen”. A Wagner-csoport vezetője négy napja jelentette be, hogy elfoglalták a várost, és május 25-én el is hagyják azt, a további harcokat az orosz hadseregre hagyva.

(SkyNews)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!