Kreml: Az ukrán fegyveresek még mindig aktívak Belgorodban

2023. május 23. – 12:38

Másolás

Vágólapra másolva

Az „ukrán fegyveresek” még mindig aktívak az orosz határ menti Belgorod régióban, állítja a Kreml. Ezt egy nappal azután közölték, hogy a helyi hatóságok „terrorellenes műveletbe” kezdtek a régióban, mivel harcok törtek ki több oroszországi településen. is.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője arról beszélt, hogy Oroszország azért indította katonai hadjáratát Ukrajában, hogy megakadályozza az ilyen „betöréseket.” A Reuters jelentése szerint Peszkov azt is megemlítette, hogy nagyobb erőfeszítésre van szükség orosz részről az ilyen incidensek megelőzése érdekében.

Az érintett, állítólag orosz nemzetiségű csoport, Kreml-ellenes milíciaként azonosította magát. Erre vonatkozó kérdésre Peszkov azt mondta, hogy Ukrajnán belül sok orosz származású ember van, ezért a támadókat továbbra is „ukrán fegyvereseként” azonosítják.

Vjacseszlav Gladkov régió kormányzója közölte, hogy a térség kilenc településéről telepítették ki a lakosokat a támadás miatt.

Reggeli és kora délutáni üzenetében is azt kérte a kitelepített lakóktól, hogy egyelőre ne térjenek vissza otthonaikba, mivel zajlik a „terrorelhárítás”. Oroszország napközben közölte, hogy terrorizmus vádjával indítanak nyomozást a támadás miatt.

(Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!