A Volkswagen 125 millió euróért adhatja el az oroszországi üzletágát

2023. május 16. – 10:15

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz kormány jóváhagyta, hogy a Volkswagen akár 125 millió euróért eladja oroszországi eszközeit az Avilon autógyártó csoportnak – jelentette kedden az orosz Interfax hírügynökség. A Volkswagen Group Rus, a német autógyártó orosz leányvállalata egyelőre nem kívánta kommentálni a hírt.

Az orosz ipari és kereskedelmi minisztérium hétfőn közölte, hogy a külföldi befektetéseket felügyelő kormánybizottság jóváhagyta a Volkswagen fő oroszországi gyárának eladását az Avilonnak. A Volkswagen 2007-ben nyitotta meg a kalugai gyárat, amelynek kapacitása évi 225 ezer jármű. Az üzem 2022 márciusában állt le a nyugati szankciók miatt.

A Reuters megjegyzi, hogy amennyiben a Volkswagen pénzt vonna ki Oroszországból a kivonulás során, az ellentétes lenne a többi nagy autógyártó trendjével, amelyek többsége csupán névleges összegért adta el oroszországi érdekeltségeit. A francia Renault a jelentések szerint egy rubelért adta el többségi részesedését az Avtovazban, de hatéves visszavásárlási opcióval. A japán Nissan pedig egy euróért adta át oroszországi üzletágát egy állami tulajdonú szervezetnek.

A szankciók utáni, nyugati márkák nélküli orosz autóiparról ebben a cikkben írtunk bővebben.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!