A CIA videóban buzdítja az oroszokat, hogy vegyék fel velük a kapcsolatot

2023. május 16. – 16:00

Másolás

Vágólapra másolva

A CIA Telegram-csatornát indított, egy arra feltöltött orosz nyelvű videóban pedig arra buzdítja az oroszokat, hogy vegyék fel a kapcsolatot az amerikai hírszerzési ügynökséggel – írja a Reuters.

A videó melletti leírásban azt írják, az ügynökség olyan tiszteket, hírszerzési szakembereket, diplomatákat, tudósokat és civileket keres, akiknek információik vannak Oroszország gazdasági helyzetéről és a vezetés belső köreiből.

„Lépj kapcsolatba velünk. Lehet, hogy az emberek körülötted nem akarják hallani az igazságot. Mi igen” – hirdeti a CIA.

„A CIA tudni akarja az igazságot Oroszországról, és olyan megbízható embereket keresünk, akik ismerik és el tudják mondani nekünk ezt az igazságot. Az Ön információi értékesebbek lehetnek, mint gondolná” – áll a felhívásban.

A videót a CIA hivatalos YouTube-csatornáján is közzétették:

A videóban egy férfi hang azt mondja:

„Könnyen befolyásolnak minket a hazugságok. De tudjuk, mi a valóságunk. A valóság, amelyben élünk. És a valóság, amiről suttogva beszélünk.”

A videó végén egy férfi és egy nő látható, amint készülnek megnyomni a „Kapcsolatfelvétel a CIA-val” gombot a mobiltelefonjukon.

„Ez az én Oroszországom. Ez mindig az én Oroszországom lesz. Ki fogom bírni. A családom ki fog tartani. Méltósággal fogunk élni a tetteim miatt” – mondja a narrátor.

A videót kísérő szöveg szerint egy anonim online kommunikációs rendszeren, a Toron keresztül biztonságosan fel lehet venni a kapcsolatot az amerikai hírszerzéssel.

Amikor a CIA kampányvideójáról kérdezték, Dimitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azt mondta, biztos benne, hogy az orosz biztonsági szolgálatok kiemelt figyelmet fordítanak a nyugati kémtevékenységekre az országban.

„Mindannyian pontosan tudjuk, hogy a CIA és más nyugati titkosszolgálatok nem csökkentik tevékenységüket országunk területén” – tette hozzá.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!