Zelenszkij: Ukrajna teljes területe fölött vissza fogjuk szerezni az ellenőrzést

2023. május 11. – 08:39

Másolás

Vágólapra másolva

Ukrajna az ország teljes területe fölött vissza fogja szerezni az ellenőrzést – mondta szerda éjjeli videóüzenetében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. A frontról arról érkeztek hírek, hogy a hónapok óta ostromlott Bahmutnál az ukrán erőknek sikerült előrenyomulniuk.

„Egyetlen darab földet sem hagyunk az ellenségnek. A zsarnokság sehol nem lehet úr. Vissza kell hoznunk a szabadságot, a békét és Európát Ukrajna egész területén” – mondta Zelenszkij.

Olekszandr Szirszkij, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka a Telegramon arról számolt be szerda este, hogy Bahmutnál sikeres ellentámadásokat hajtanak végre, és helyenként 2 kilométerrel szorították vissza az orosz csapatokat. „A Bahmutért vívott csata folytatódik” – jelentette ki, kiemelve, hogy a Wagner-csoport zsoldosait sok helyen reguláris orosz csapatok váltották fel, amelyek kevésbé jól felszereltek. Jevgenyij Prigozsin, a Wagner alapítója arról számolt be: valós a veszélye, hogy a „húsdaráló” megfordul, és az ukránok bekerítik őket, emberei híján vannak a lőszernek.

(MTI)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!