Putyin szóvivője nagyon nehéznek nevezte az ukrajnai „különleges katonai műveletet”

2023. május 11. – 08:26

Másolás

Vágólapra másolva

A Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov „nagyon nehéznek” nevezte az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, de szerinte bizonyos célokat sikerült elérniük az elmúlt egy év során. A boszniai szerb ATV csatornának nyilatkozva Peszkov azt mondta, hogy Oroszország „lassan” cselekszik Ukrajnában, mert „különleges katonai műveletet folytat, nem háborút”.

Ehhez képest Vlagyimir Putyin orosz elnök a május 9-i beszédében azt mondta, hogy Oroszország ismét „igazi háborúval” néz szembe, amelyben meg kell védeni a donbaszi régiót. Igaz, ezután következetesen a hivatalos formulának megfelelő „rendkívüli katonai művelet” kifejezést használta.

Peszkov szerint a Nyugat „sok hibát” követett el és „becsapta Oroszországot”, ami miatt Oroszország elindította az ukrajnai hadműveletet, aminek szerinte a Nyugat is részese lett. Fenntartotta, hogy a Kreml elleni közelmúltbeli dróntámadás „terrorista támadási kísérlet” volt Putyin ellen. Peszkov ragaszkodott ahhoz, hogy Ukrajna ezzel „a terrorizmus állami támogatójává” vált. Ugyanakkor ukrán tisztviselők és az Egyesült Államok többször is tagadták, hogy ők állnának a Kreml elleni dróntámadás mögött.

Peszkov azt is mondta, hogy országa „túl erős állam” ahhoz, hogy a Nyugat nyomására feladja álláspontját, és kijelentette, hogy a Kreml nem fog kommunikálni a nyugati médiával, „amíg azok nem kezdenek némi érdeklődést mutatni az igazság iránt”.

(CNN)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!