Megtámadták az orosz olajipari vállalat, a Transneft egyik oroszországi töltőállomását az ukrán határ közelében

2023. május 10. – 13:25

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz állami hírügynökség, a TASZSZ jelentése szerint megtámadták az orosz olajipari vállalat, a Transneft Barátság nevű kőolajvezetékének egyik töltőállomást az ukrán határ közelében - írja a Reuters.

A Transneft közölte, hogy senki sem sérült meg az incidensben, amelyet „terrortámadásnak” minősített.

„Igen, valóban, ma kora reggel a brjanszki töltőállomáson terrorcselekményt kíséreltek meg elkövetni a Barátság olajvezetékrendszer ellen” – mondta a Transneft szóvivője a TASZSZ-nak.

Szerda reggel az orosz rendvédelmi szervek egyik Telegram-csatornája azt írta, a vezeték egyik töltőállomásán három üres olajtartályt ért támadás, de nem volt szivárgás.

A Barátság-vezetéket többször is megtámadták a Kreml által különleges katonai műveletnek nevezett ukrajnai hadművelet tavaly februári kezdete után.

A vezeték egy szakaszán keresztül Kelet- és Közép-Európa egyes részeibe irányuló kőolajszállítás novemberben ideiglenesen szünetelt, miután egy rakéta eltalált egy, a belarusz határhoz közeli erőművet, amely egy szivattyúállomás áramellátását biztosította. A vezetéket márciusban a brjanszki régióban is támadások érték.

Bár a szovjet építésű vezetéken keresztüli olajszállítások ellen még nem hoztak szankciókat, az útvonal használatát csökkentették az elmúlt hónapokban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!