Schmidt Mária liblingje irányítja a nácivá lett Kanye West újabb elnöki kampányát

2023. május 5. – 06:22

Másolás

Vágólapra másolva

Nem igazán állította meg Kanye West lendületét, hogy az elmúlt hónapokban gyakorlatilag minden értelmes ember megszakította vele a kapcsolatot, miután náci ámokfutásba kezdett a médiában és a közösségi felületeken. A Rolling Stone írja, hogy West olyannyira formában érzi magát, hogy ismét elindul az amerikai elnökválasztáson, és ismét az a Milo Yiannopoulos vezeti majd a kampányát, akit Schmidt Mária 2018-ban 20 ezer dollárért (közel 7 millió forint) hívott meg Budapestre előadást tartani.

Yiannopoulos úgy tért vissza, hogy azzal a lendülettel emailben rúgta ki Nick Fuentest, egy másik ismert szélsőjobboldali beszélő fejet, aki vállaltan antiszemita és holokauszttagadó. Kanye Westet egyébként a náci kirohanásai idején rendszeresen lehetett látni Fuentes oldalán. A rapper egyébként szereti magát remek emberekkel körbevenni, egy másik politikai tanácsadója az az Ali Alexander, aki az egyik szervezője volt a fél tucat halálos áldozatot követelő ostromnak a washingtoni Capitoliumnál, miután Donald Trump elvesztette a választást.

Yiannopoulos körül nagy a csend ahhoz képest, hogy jó pár éve a trumpista alt-right mozgalom egyik legismertebb arca volt, köszönhetően annak, hogy korábban nyíltan védte a felnőtt férfiak és kiskorú fiúk közti szexuális kapcsolatot, és normalizálta a pedofíliát. Ezenkívül nyíltan iszlámellenes, a christchurchi és miami mészárlás miatt is a muszlimokat okolta, illetve korábban lelkesen beszélt arról, hogy alig várja, hogy fegyveres osztagok újságírókat kezdjenek el gyilkolni. Emellett gyakran kokettál náci eszmékkel, trollkodik zsidó újságírókkal, és olyan is előfordult már, hogy egy előadása után sieg heilezni kezdtek a tömegben. Legutóbb három éve írtunk róla, akkor azt ígérte, hogy elpusztítja a Republikánus Pártot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!