Az orosz külügy szóvivője szerint nem terveznek nukleáris eszkalációt, de ne tegyék próbára a türelmüket

2023. április 27. – 14:16

Másolás

Vágólapra másolva

Oroszország nem tervez nukleáris eszkalációt, de mások ne tegyék próbára a türelmét – mondta Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője egy csütörtöki sajtótájékoztatón.

„Mindent megteszünk, hogy megakadályozzuk az események legrosszabb forgatókönyv szerinti alakulását, de nem azon az áron, hogy létfontosságú érdekeinket sértjük. Senkinek sem ajánlom, hogy kételkedjen elszántságunkban, és próbára tegye a türelmünket” – mondta Zaharova.

A szóvivő megjegyzései magas rangú orosz tisztviselők – köztük Vlagyimir Putyin elnök – figyelmeztetéseinek sorát követik, miszerint az Ukrajnának nyújtott nyugati katonai támogatás növeli egy katasztrofális nukleáris konfliktus kockázatát.

„Az USA továbbra is szándékosan sértik alapvető érdekeinket, szándékosan generálnak kockázatokat, és növelik az Oroszországgal való konfrontáció tétjét” – mondta Zaharova.

Oroszország továbbra is élesen bírálja a nyugati fegyverek Ukrajnának történő szállítását és a NATO bővítését. Finnország, amelynek 1340 kilométer hosszú közös határa van Oroszországgal, ebben a hónapban lett a szövetség 31. tagja.

(Reuters)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!