Házilag barkácsolt bomba végzett egy oroszokhoz átállt melitopoli rendőrfőnökkel

2023. április 27. – 19:55

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz belügy közlése szerint helyi idő szerint csütörtök hajnalban robbant fel egy bomba annak a háznak a bejáratánál, ahol Olekszandr Miscsenko is lakott. A robbanásban két rendőr sérült meg, de csak egyikük, Miscsenko halt meg az alighanem az elmúlt időszakban egyre aktívabb ukrán partizánok által elkövetett merényletben.

A várost is magába foglaló zaporizzsjai régió egyik orosz tisztviselője, Volodimir Rogov azt is közölte, hogy Miscsenkót korábban is fenyegették már „terroristák”, amiért „helyreállította és fenntartotta a békét”.

Melitopol száműzetésben élő polgármestere, Ivan Fedorov a támadás után Telegramon azt írta, hogy Miscsenko áruló volt, aki nem pusztán átállt az oroszokhoz, hanem egy trükkel a beosztottjait is rávette ugyanerre. Hogy ez utóbbi alatt mit értett, az nem derült ki a posztjából.

Miscsenko nem az első tisztviselő, akivel ukrán partizánok végeztek a régióban, tavaly szeptemberben például Bergyanszkban az autójában robbantottak fel egy orosz ezredest, nem sokkal később pedig a katonai polgári közigazgatás helyettes vezetőjét, Oleg Bojkót és feleségét, a helyi választási bizottságot vezető Ljudmila Bojkót gyilkolták meg.

(BBC)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!