Nem fogja előre bejelenteni Ukrajna, mikor indítja el az ellentámadást

2023. április 19. – 15:37

Másolás

Vágólapra másolva

Nem fogja előre bejelenteni Ukrajna, mikor fogja elkezdeni a várt ellentámadását a megszállt ukrán területek visszafoglalásáért, írja a CNN.

„Fontos megérteni, hogy nem lesz egy olyan nap, amikor majd az ukrán haderő bejelenti: holnap elindítjuk az ellentámadást. Ez háború idején elképzelhetetlen, hiszen ez védett információ”

– mondta az ukrán közmédiának adott interjújában a kijevi védelmi miniszter. Hanna Maliar hozzátette, hogy a várható ellentámadás nemcsak néhány műveletet foglalna magában, hanem széles körű offenzíváról lenne szó minden ukrajnai területért, amit Oroszország elfoglalt.

Több tervet is kidolgoztak előre az ellentámadásra, és a tervet csak az utolsó pillanatban választják ki a védelmi szerint, hogy „az ellenségnek ne legyen ideje reagálni rá”. „Meg kell értenünk, hogy a fegyveres erőink folyamatosan, naponta készülnek területeink teljes körű felszabadítására. Ez pedig egy hatalmas lépéssorozat lesz, nem csak egy egyszerű ellentámadás” – tette hozzá Maliar.

Korábban a Telexnek adott helyzetértékelésben Rácz András Oroszország-szakértő arról beszélt, várhatóan április utolsó felében indíthatnak ellentámadást az ukrán erők – pontosabban a földeket sártengerré változtató raszputyica időszak végével. A szakértő szerint viszont ezt a műveletet nem lehet elindítani azelőtt, hogy felszáradna a talaj, a környéken pedig most is folyamatos esőzéseket mutatnak az időjárás-jelentések.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!