Karambolt okozott Escobar egyik nílusi vízilova Kolumbiában

2023. április 12. – 21:54

Másolás

Vágólapra másolva

Elütötték Pablo Escobar néhai drogbáró túlszaporodott nílusi vízilovainak egyikét Kolumbiában. A karambol Escobar egykori birtokának közelében történt, a Bogotát és Medellínt összekötő autópályán. A balesetben érintett terepjáró utasai sértetlenek maradtak. A víziló a helyszínen elpusztult.

David Echeverri López, a Cornare környezetvédelmi hatóság biológusa felhívta figyelmet, hogy a vadállatok már csak azért is veszélyt jelentenek az emberekre, mert sokan közülük átkelnek a forgalmas autópályán. „A vízilovak kiszámíthatatlanok, bármely pillanatban emberre támadhatnak” – mondta a szakember az MTI híre szerint.

Fotó: Puerto Triunfo's Fire Brigade / AFP
Fotó: Puerto Triunfo's Fire Brigade / AFP

A medellíni drogkartell hajdani vezetője két vízilovat és más egzotikus állatot, köztük zsiráfokat, zebrákat és kengurukat tartott a farmján. Halála után ezek többségét eladták, a vízilovak azonban a helyükön maradtak, ellenőrizetlenül szaporodtak, és mára az Afrikán kívüli legnagyobb, több mint 100 egyedből álló populációt alkotnak.

Ahogy arról már mi is írtunk, Pablo Escobar vízilovai eléggé elszaporodtak, amivel komoly gondot okoznak a dél-amerikai országban, többek között őshonos állatfajokat szorítottak ki, halászokat támadtak meg. Kolumbia nemrég felvetette, hogy 70 példányt Indiába vagy Mexikóba telepíthetnének át a helyi állomány létszámának csökkentése érdekében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!