Költöznek Escobar vízilovai: Mexikóba és Indiába küld Kolumbia belőlük

2023. március 4. – 14:34

Költöznek Escobar vízilovai: Mexikóba és Indiába küld Kolumbia belőlük
Fotó: Raul Arboleda / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A helyi kormányzó szerint Kolumbia azt tervezi, hogy hetven „kokainvízilovát”– Pablo Escobar drogbáró magánállatainak leszármazottait – Indiába és Mexikóba költözteti át, hogy enyhítse a már amúgy is elharapódzott túlnépesedésüket – írja a CNN.

Arról már mi is írtunk, hogy eléggé elszaporodtak Pablo Escobar vízilovai, és komoly gondot okoznak Kolumbiában. A hírhedt kolumbiai drogbáró 1981-ben négy vízilovat hozatott fényűző birtokára, az Hacienda Nápolesre. Harminc évvel a halála után már több mint száz példányból áll a populáció.

Az eredeti vízilovak egy egzotikus állatok gyűjteményének részei voltak, őket Escobar az 1980-as években a Medellíntől körülbelül 250 kilométerre lévő tanyáján gyűjtötte össze. 1993-ban meghalt, utána a hatóságok a többi állat nagy részét áthelyezték, a vízilovakat azonban nem tudták, ugyanis túl nehéz lett volna szállítani őket.

A vízilovak kiereszkedtek a Magdalena folyóra, a helyi halászok pedig félnek tőlük. Egy tanulmány szerint két évtizeden belül 1500-ra is emelkedhet a számuk, ami igazán nagy bajt okozna.

A helyi kormányzó bejelentette, hogy hetven vízilovat indiai és mexikói természetes élőhelyekre szállítanak át, hatvanat Indiába, tízet pedig Mexikóba vegyesen.

A cél az volt, hogy olyan országokba vigyék őket, ahol minden adott, hogy fogadják őket, és megfelelő ellátást kapjanak, és folyamatosan ellenőrizzék a szaporodásukat

– mondta Gaviria, a helyi kormányzó.

A kolumbiai vízilovak számának csökkentése mellett a hatóságok azt remélik, hogy megtanulják kezelni a megmaradt populációt, és megmarad turisztikai attrakciónak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!