Korábban szabadulhat a börtönből a QAnon Sámán

2023. március 31. – 08:29

Korábban szabadulhat a börtönből a QAnon Sámán
Jacob Chansley a Capitoliumban január 6-án – Fotó: Win McNamee / Getty Image

Másolás

Vágólapra másolva

A QAnon Sámánként elhíresült Jacob Anthony Chansley, aki a Capitolium 2021. január 6-i ostromának egyik legismertebb arca lett, eredetileg júliusban szabadult volna, de már május 25-én szabadon távozhat – írja a BBC.

Chansley egyike annak a közel ezer ostromlónak, akiket a 2021. januári zavargások miatt vádoltak meg. Trump hívei 2021 elején megtámadták a Capitolium épületét, miközben odabenn éppen Joe Biden megválasztását próbálta jóváhagyni a törvényhozás. A QAnon Sámánt, aki kifestett arccal, félmeztelenül, bölényszarvakkal a fején ostromolta a törvényhozás épületét, eredetileg 41 hónap börtönre ítélték korábban.

A férfi a börtönben azt mondta, hogy megbánta tettét, és megtagadta a QAnont és Trumpot is.

A fogva tartás alatt Chansley-nél átmeneti skizofréniát, bipoláris zavart, depressziót és szorongást diagnosztizáltak. Amikor beismerte bűnösségét, azt mondta, csalódott, hogy Donald Trump nem adott neki elnöki kegyelmet.

Arról, hogy Chansley hogyan merült el az összeesküvés-elméletekben, itt írtunk részletesebben. A QAnon összeesküvés-elméletet, ami szerint például Barack Obama, Soros György és Tom Hanks is egy sátánista kannibál pedofilhálózat tagja, ebben a cikkünkben mutattuk be.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!