Zelenszkij a frontvonal déli részén fekvő Herszon régióba látogatott

2023. március 23. – 14:10

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrán elnök a frontvonal déli részén fekvő Herszon régióba látogatott csütörtökön. A régió egy része hónapokkal ezelőtt szabadult fel az orosz megszállás alól, ekkor az elnök már meglátogatta Herszon városát.

„Munkaút Herszon régióba. Poszad-Pokrovszke falu, ahol több ház és szociális intézmény megrongálódott Oroszország agressziója miatt” – írta Zelenszkij csütörtöki Telegram-bejegyzésében. Az ukrán elnök arról is beszámolt, hogy jelenleg az áram- és vízszolgáltatás helyreállításán dolgoznak, de újjáépítenek egy orvosi rendelőt is. Céljuk az, hogy az emberek visszatérhessenek a településre.

„Beszéltem a helyiekkel az aktuális problémáikról, igényeikről. Mindent helyreállítunk és újjáépítünk”

– ígérte meg Zelenszkij. Az orosz csapatok tavalyi kivonulásukkor lerombolták a környék infrastruktúrájának jelentős részét. Kivonulásuk óta az oroszok többször is csapást mértek a környék településeire, ami jelentősen lassítja a helyreállítási munkálatokat, továbbá még mindig gyakoriak az áramkimaradások.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Herszon régióban tett látogatásakor, 2023. március 23-án – Fotó: Ukrainian Presidential Press Ser / Reuters
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Herszon régióban tett látogatásakor, 2023. március 23-án – Fotó: Ukrainian Presidential Press Ser / Reuters

(CNN)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!