Medvegyev: Bármilyen kísérlet Putyin letartóztatására hadüzenetet jelent Oroszországnak

2023. március 23. – 10:12

Másolás

Vágólapra másolva

Medvegyev is megosztotta véleményét arról, hogy az ICC, a Nemzetközi Büntetőbíróság múlt hét pénteken elfogatóparancsot adott ki Putyin ellen, háborús bűnökkel vádolva az orosz elnököt. Az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese arról beszélt, hogy Putyin letartóztatásának kísérlete hadüzenetet jelentene Oroszország ellen, illetve azzal fenyegetőzött, hogy „megtámadná bármely kormány székhelyét, amely ezt [az elfogatóparancs teljesítését] lehetővé teszi”.

Medvegyev azt is hozzátette, hogy az ICC-t az Egyesült Államok, Kína és Oroszország „sem ismeri el, mert nem tett soha semmi jelentőset”. Ezután arról beszélt, hogy a Putyin őrizetbe vételére való kísérlet szerinte „háborút jelentene”, bár hozzátette, ez a helyzet „nyilvánvalóan soha nem fog megvalósulni”.

„És mindezek az Ursulák, Scholzok, Sunakok – általában, számtalan új vezető van, akiket hála istennek nem ismerek – csak azért teszik, amit tesznek, hogy feltöltsék az Amerikai Egyesült Államok zsebeit. És meg is teszik. Még csak nem is ideológiai okokból, hanem butaságból és gyávaságból” – zárta Medvegyev, hozzátéve: „Az Amerikai Egyesült Államok a mi ellenségünk.”

(Guardian, TASZSZ)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!