Harry herceg Máté Gábornak beszélt drogokról, terápiáról, az anyja elvesztésének feldolgozásáról

2023. március 5. – 09:25

Másolás

Vágólapra másolva

Máté Gábor (Gabor Maté) magyar származású pszichiáterrel, traumaszakértővel beszélgetett egy streamműsorban Harry herceg. A 90 perces beszélgetésben Harry egyebek mellett arról beszélt, hogy a kábítószerek az életének meghatározó részei.

„Ezek jelentették a szélvédő megtisztítását, az élet szűrőinek, szűrőrétegeinek lehántását. Leszedték nekem ezeket, a nyugalom, relaxáció és megkönnyebbülés érzését adták” – mondta a Page Six összefoglalója szerint.

A Daily Mail azt írja a beszélgetésről, hogy Harry szerint

  • ő jó jelölt volt a seregbe, mert a sereg csonka családokból, rossz családi körülményekből szokott meríteni;
  • 12 éves kora óta (Diana halála óta) amikor épp nem sokkos állapotban volt, akkor „üss vagy fuss” módban működött;
  • a terápia segítette őt, hogy kiszabaduljon a diszfunkcionális családjából, és „elképesztően szabadnak” érezte magát a Megxit után;
  • a marihuána segítette őt mentálisan, az ajahuaszka megváltoztatta őt, és segített neki a traumáit és a múlt fájdalmait feldolgozni, a kokain viszont semmi hatással nem volt rá.
  • A feleségéről, Meghanról azt mondta, hogy ő segített neki, hogy ne „ragadjon be” a királyi családba.

A Mirror azt emeli ki a beszélgetésből, hogy Harry szerint ő sosem akart együttérzést, és nem érzi magát áldozatnak, ugyanakkor segíteni akar másoknak azzal, hogy megosztja a saját történetét.

Harry a bulvárlap beszámolója szerint arról is beszélt, hogy rettegett attól, hogy elveszíti az emlékeket az anyjáról. „Azt hittem, ha terápiára járok, akkor az meggyógyít, és elvész mindenem, ami maradt, amit meg tudtam tartani az anyámból. De nem ezt történt, hanem az ellenkezője. Át tudtam fordítani a szomorúságot, amiről azt hittem, hogy így kell bizonyítani, hogy hiányzik, abba, hogy megértettem, hogy ő boldognak akart látni, és ezzel nagy teher hullott le a vállamról.” Harry azt mondta, azt kívánja, bárcsak korábban elkezdte volna a terápiát, és hogy „új nyelvet tanult meg” akkor, amikor elkezdett rendszeresen járni.

Harry az összefoglalók szerint egy szót sem beszélt sem testvéréről, Vilmosról, sem a testvére feleségéről, Katalinról, sem Kamilláról, apja társáról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!