Az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság is új szankciókat fogadott el, az EU még mindig nem

2023. február 24. – 18:03

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egyesült Államok több mint kétszáz személyt, céget és szervezetet sújtott szankciókkal az Ukrajna ellen orosz támadás miatt, jelentette be a Fehér Ház pénteken. Az invázió kezdetének évfordulóján nem csak oroszokat, de velük kapcsolatban álló európaiakat is felvettek a listára, akik többek között a hadiiparban, energiaügyben és bányászatban dolgoznak. Az USA kormánya emellett korlátozta több termék kivitelét és vámokat is emelt, és 250 millió dollár segéllyel járul hozzá az ukrán energiaellátáshoz.

Az Egyesült Királyság betiltotta minden olyan termék kivitelét Oroszországba, amelyet orosz fegyverekben találtak, jelentette be a brit kormány szintén pénteken. Többek között elektronikai és repülőgép-alkatrészek exportját korlátozta, amelyeket az orosz hadsereg drónokban és más katonai eszközökben használt. A britek a Roszatom és két hadiipari cég több felső szintű vezetőjét is szankcionálták, valamint négy bankot is büntetőintézkedésekkel sújtottak.

Közben az EU szankcióiról semmi új hír azóta, hogy a lengyelek szigorúbb korlátozásokat követeltek a szintetikus gumira és a tagállamok állandó képviselői összeültek délelőtt, erről bővebben itt írtunk.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!