Egy lengyel nő szerint ő a 2000-es évek leghíresebb gyerekrablásának áldozata, jön a DNS-vizsgálat

2023. február 21. – 20:29

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb, a korábbiaknál is meredekebb fordulat állhat be a 2000-es évek talán leghíresebb emberrablási ügyében. Egy 21 éves lengyel nő, Julia Faustyna ugyanis azt állítja, hogy ő lehet a 2007-ben, 3 éves korában egy portugáliai nyaralóapartmanból elrabolt Madaleine McCann, és személyazonossága tisztázása érdekében DNS-tesztnek akarja magát és a McCann-szülőket alávetni. Sőt, a Daily Beast kedden publikált értesülései, illetve Faustyna Instagram-posztjai alapján úgy tűnik, hogy az eltűnt lány szülei bele is mentek a DNS-vizsgálatba.

Felfedezte magán, hogy ő Madeleine

A lengyel nő néhány napja jelentkezett azzal, hogy semmire sem emlékszik a gyerekkorából, kivéve azt, hogy egy meleg tengerparton teknősöket simogat más gyerekek társaságában. Családja sem rémlik neki, ellenben a Madeleine egyik elrablásával kapcsolatba hozott német Christian B-ről kiadott rendőrségi fotók alapján a férfi szerinte hasonlít arra, akire gyerekkori zaklatójaként emlékszik.

Faustyna állítása szerint poszttraumás amnéziában szenved, és egy pedofil áldozata volt; Madeleine-nel való azonossága akkor merült fel nála, amikor gyanút fogott amiatt, hogy rokonai nem beszélnek őszintén a gyerekkoráról. Ráadásul vonásaiban is felfedezte a hasonlóságot a 3 éves kislánnyal:

„Hasonló a szemünk, az arcunk formája, a füleink, az ajkaink, a fogak közti rés, a szemben látható folt.”

Amikor Julia Faustyna elhitte magáról, hogy ő voltaképpen nem más, mint Madeleine McCann, létrehozott egy Instagram-fiókot, ahol a nyilvánosságot is megpróbálta meggyőzni az azonosságról. Az ügy iránti érdeklődést jól mutatja, hogy a fióknak több mint egymillió követője lett.

Madeleine McCann eltűnése

A brit állampolgárságú Madeleine McCann egy portugáliai nyaraláson, a család apartmanjából tűnt el, miközben a szülők barátaikkal egy 120 méterre levő étteremben vacsoráztak.

Az emberrablást gyanító portugál rendőrség előbb egy, a Praia da Luz üdülővárosban élő brit férfit gyanúsított meg, majd még 2007 szeptemberében a szülőkre terelődött a gyanú, őket már gyilkossággal gyanúsították, ám egy év után ejtették a vádat.

Az ügyben 2020-ban, tizenhárom év után került elő újabb gyanúsított, egy bizonyos német Christian B., aki szexuális bűncselekményekért jelenleg is börtönben ül. A férfi az eltűnés idején Portugáliában, Praia da Luz környékén tartózkodott, ahogy egy Jaguart és egy Volkswagen kisbuszt használt – előbbit pont Madeleine eltűnésének másnapján íratták át egy augsburgi ember nevére, de közben továbbra is Christian B. használta azt. 2022 áprilisában a férfit Portugáliában hivatalosan is meggyanúsították az emberrablással. Németországban pedig tavaly októberben Christian B.-t több, Portugáliában elkövetett szexuális bűncselekménnyel vádolták meg – igaz, ezek között nem szerepel McCann elrablása.

A Sat1 német adó tényfeltáró dokumentumfilmben gyűjtött össze minden eddig feltárt információt, és keresett meg minden, az üggyel összeköthető szereplőt; a dokumentumfilmet részletesen ismertettük.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!