A brit rendőrség megerősítette, hogy a kutyasétáltatás közben eltűnt nő holttestét találták meg a folyóban

2023. február 20. – 18:56

A brit rendőrség megerősítette, hogy a kutyasétáltatás közben eltűnt nő holttestét találták meg a folyóban
Az eltűnt Nicola Bulley-t kereső felhívás és sárga szalagok egy, a Wyre folyón átívelő hídon – Fotó: Paul Ellis / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A január végén eltűnt Nicola Bulley holttestét találták meg vasárnap a Wyre folyóban, jelentette be a Sky News szerint a holttest azonosítása után a lancashire-i rendőrség. A 45 éves, kétgyerekes családanya St Michael's on Wyre-ben tűnt el január 27-én, az eset pedig azóta lázban tartotta az Egyesült Királyságot.

A nő a szokásos útvonalon sétáltatta a kutyáját, amikor nyoma veszett. A legvalószínűbb magyarázat már az elején az volt, hogy a nő a közeli folyóba esett, de ezt nem támasztotta alá sok minden: a telefonját és a kutyája hámját megtalálták a folyó melletti padon, a kutya nem viselkedett zaklatottan, a közelben sétálók pedig nem hallottak semmit, sem csobbanást, sem kiáltásokat. Az esetről ebben a cikkben írtunk bővebben.

A rendőrség korábban azt mondta: a fő hipotézisük az volt, hogy a nő a folyóba esett, de Bulley barátai és családja azt állították, hogy semmi nem támasztja alá ezt az elméletet. A család felbérelt egy kutatócsoportot, akik a rendőrséggel együtt vizsgálták az esetet, ennek vezetője már elég korán szkeptikus nyilatkozatot adott ki, hogy szerinte a nő teste nincs a folyóban.

Végül azonban vasárnap a rendőrök bejelentés nyomán találtak egy holttestet nagyjából másfél kilométerre attól a helyszíntől, ahol a nő eltűnt. Az azonosítást hétfő estére végezték el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!