Egy felmérés szerint az oroszok 52 százalékának van olyan ismerőse vagy rokona, aki harcolt a háborúban

2023. február 18. – 11:14

Másolás

Vágólapra másolva

A brit védelmi minisztériuma szerint a Kreml számára egyre nehezebbé válik az orosz lakosság elszigetelése az ukrajnai háborútól. A brit hírszerzés szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön kapott egy jelentést Andrej Turcsaktól, az úgynevezett „különleges katonai művelettel” foglalkozó parlamenti bizottság vezetőjétől, a jelentésben pedig valószínűleg a háborúval kapcsolatos társadalmi támogatottságról szóló adatok szerepeltek.

Ezért elképzelhető, hogy Putyinnak a keddi beszédében foglalkoznia kell a katonák és családjaik szociális támogatásával. Ez a kérdés valószínűleg még fontosabbá válik, ha további mozgósításra kerül sor- áll a brit védelmi minisztérium legfrissebb jelentésében. Utaltak egy 2022 decemberi felmérésre is, amely szerint az oroszok 52 százalékának van olyan ismerőse vagy rokona, aki harcolt a háborúban.

A brit védelmi minisztérium megjegyzi, hogy egyes orosz médiumok arról számoltak be, hogy az orosz hadsereg a tanulmányaik befejezése helyett arra ösztönzi a diákokat, hogy idő előtt tegyenek vizsgát, hogy áprilisra már besorozhassák őket.

(Sky News)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!