Moldova ideiglenesen lezárta a légterét

2023. február 14. – 14:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Moldova ideiglenesen lezárta légterét – közölte a kelet-európai ország nemzeti légitársasága, az Air Moldova kedden. A facebookos közleményben azt áll, hogy várják a lehetőséget a járatok újraindítására, írja az MTI.

Moldova és Oroszország között megnőtt a feszültség az elmúlt időszakban az ukrajnai háború miatt. A napokban két orosz rakéta megsértette az ország légterét. Az orosz külügyminisztérium éppen kedden utasította el Maia Sandu, a Moldovai Köztársaság elnökének vádjait, miszerint Oroszország újabb kísérletek tesz Moldova politikia helyzetének destabilizálására.

A moldovai elnök vádjaira reagálva Maria Zakharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője a Telegramon közzétett nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy „az ilyen állítások teljesen alaptalanok”, majd megvádolta Kijevet azzal, hogy megpróbálja Moldovát és Oroszországot összeugrasztani.

Nemrég lemondott a moldáv kormány egy nappal azután, hogy az ukránok szerint Moszkva Moldova bekebelezéséről beszélt. Az Egyesült Államok szerint ugyanakkor nem fenyegeti veszély Romániát és Moldovát.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!