Műholdképeken a törökországi földrengés pusztítása

2023. február 12. – 14:15

Másolás

Vágólapra másolva

Hétvégére átlépte a 28 ezer főt a Törökország és Szíria egy részét érintő, február 7-i földrengés halálos áldozatainak száma. A helyszínről készült műholdfelvételeken nagyon jól látszik, mennyire pusztító volt a katasztrófa, különösen a korábbi képekkel összehasonlítva:

A földrengés epicentrumánál fekvő Antakya és Kahramanmaras – Fotó: Maxar Technologies / AFP A földrengés epicentrumánál fekvő Antakya és Kahramanmaras – Fotó: Maxar Technologies / AFP
A földrengés epicentrumánál fekvő Antakya és Kahramanmaras – Fotó: Maxar Technologies / AFP
A földrengés epicentrumánál fekvő Antakya és Kahramanmaras – Fotó: Maxar Technologies / AFP

A rengeteg halálos áldozathoz a hírek szerint az a tény is hozzájárult, hogy a házak építésénél a beruházók tömegesen nem tartották be a nagyobb földrengésállóság érdekében hozott állami szabályokat. A török igazságügyi minisztérium már 148 helyi ügyészséget hatalmazott fel, hogy hozzanak létre vizsgálóbizottságokat az építtetők esetleges felelősségének feltárására.

A földrengéssel érintett térségben egész héten dolgoztak a nemzetközi mentőalakulatok, még 133 órával az események után is találtak túlélőket a romok alatt. A mentésben több magyar csapat is részt vett, nagy részük a hétvége folyamán tért haza.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!